Home

Victory Primary School Project

Ik ben Veronica Adeo Docus, een meisje van 9 jaar. Ik zit in Primary 5, in Nederland is dit groep 7. Wat ik heel leuk vind om te doen is koken. Mijn beste vriendin is Ssaoli, mijn favoriete kleur is rood en mijn lievelingsdier is een koe. Later wil ik juf worden.Samen met de kinderen heb ik (Anita) het gehad over dromen, ieder kind heeft dromen. Voor heel veel van deze kansarme kinderen is het moeilijk om hierover na te denken, zij kijken eigenlijk niet verder dan morgen. Waar mag ik van dromen? Veronica droomt ervan om haar familie gelukkig te maken, dit kan ze volgens haar door te gaan studeren en een goede baan te krijgen. Ze wil graag dokter of zakenvrouw.

Ook hebben we het erover gehad wat Victory ze geeft of wat ze leuk vinden op school. Veronica vindt dat de leraren heel goed en leuk lesgeven en vindt Victory daarom een goede school.

December 2018

Vroeg of laat op straat

Het is november 2015, een klein meisje van slechts 6 jaar zwerft door de straten van Kampala. Het is al laat, maar ze heeft al de hele dag niets gegeten. Haar maag knort, haar lichaam wil niet meer, ze heeft honger en doorzoekt iedere vuilnisbak. Haar naam is Veronica, ze is slechts 6 jaar oud en ze was deze morgen al vroeg op straat én nu is ze nog laat op straat. Onverantwoord zult u denken en dan heeft u helemaal gelijk. Kinderen van 6 jaar oud horen niet op straat te leven. Niet in Nederland, niet in Europa en ook niet in Afrika.

Veronica wilde ook helemaal niet op straat leven. Zij had er zelf niet voor gekozen. Zij voelde zich in de steek gelaten door iedereen. Nu had ze ook nog een erg vervelende dag achter de rug. Ze moest van de grote jongens bedelen. Iedere keer als ze iets kreeg, kwam één van de grote jongens ophalen wat ze kreeg. Soms was dat wat te eten, dan weer wat te drinken en soms wat geld. Veronica wilde zelf ook iets eten en drinken, maar de jongens gaven haar niets. En nu ging het ook nog regenen. Veronica was drijfnat. Veronica zocht een droog plekje onder de luifel van een winkel. Ze werd weggestuurd, zocht een ander plekje en werd weer weggestuurd. Omdat de winkeliers last van haar hadden, werd ze ook geslagen. Ze struikelde en viel van een trap. Ze lag daar met bloedende wonden. Iedereen liep met een boog om haar heen. Iedereen, behalve één man, het was Hilton, directeur van de Victory Primary School in Kampala.


Hilton nam Veronica mee naar dezelfde dokter waar hij pas nog was geweest met straatkind Sheillo en met straatkind Gifted. De dokter glimlachte, u begint een vaste klant te worden. Hilton keek de dokter doordringend aan en zei, maar dit keer heb ik geen geld meer, ik heb er eten voor gekocht voor de straatkinderen die bij mij wonen. De dokter keek over zijn bril naar Hilton en toen naar de bebloede Veronica. Hij zei: als u beloofd de komende jaren voor haar te zorgen, dan zorg ik nu voor haar. Veronica werd behandeld en herstelde verder op de Victory Primary School. Daar is zij nu dikke vriendinnen met Gifted en met Sheillo. Ze zitten alle drie in groep 4 en doen het prima. Wilt u meer weten over Veronica of over het nieuwe project van Run for Rio, kijk dan op www.runforrio.com.

(c) Run for Rio
  Wilt u dit project ondersteunen? Neem contact op met Anita en/of Laura

  • Contact:

  Neem voor meer informatie
  contact op met:
  Anita Bellekom
  tel.nr.06-57710456


  Neem voor meer informatie
  contact op met:
  Laura Hermans
  tel.nr.06-23007875