Home

Victory Primary School Project
Ik ben Sheillo Numugenyi, een meisje van 8 jaar. Ik zit in Primary 3, in Nederland is dit groep 5. Het leukste op school vind ik lezen en Luganda, dat is de taal die wij spreken in Oeganda. Mijn beste vriendin is Cynthia, mijn favoriete kleuren zijn oranje, blauw, rood en zwart, mijn lievelingsdieren zijn leeuwen, honden, katten en ratten. Later wil manager bij een bank worden.Samen met de kinderen heb ik (Anita) het gehad over dromen, ieder kind heeft dromen. Voor heel veel van deze kansarme kinderen is het moeilijk om hierover na te denken, zij kijken eigenlijk niet verder dan morgen. Waar mag ik van dromen? Sheillo droomt ervan om bankmanager te worden. Ze wil graag hard werken, geld verdienen en zorgen voor de mensen om haar heen.

December 2018

Slapen op straat

Tijdens deze warme zomer denken we er allemaal wel eens aan, een keertje buiten slapen. Voor Sheillo was iedere nacht op straat een nachtmerrie. Sheillo was 6 jaar oud en wist van de oudere meisjes van de straat dat ze op jonge leeftijd waren misbruikt. Deze meisjes zaten nu bijna allemaal in de prostitutie. Anderen waren ziek geworden en overleden. Ze kende ook een meisje van 12 jaar, die in verwachting was. En een ander meisje van 13 jaar had een baby. Dat meisje leefde met de baby op straat. Sheillo was bang. Ze kroop iedere avond diep weg onder de veranda van een grote winkel in het centrum van Kampala. Vaak werd ze ’s ochtends om 6 uur onder de veranda vandaan getrokken en geslagen. Dan rende ze hard weg. Een jaar lang wist Sheillo te overleven op de straat, maar nu voelde ze zich al een paar dagen niet lekker.

Ik, Hilton Achilla, kwam terug van het radiostation waar ik live de bewoners van Kampala had verteld over het leven zonder liefde, wat straatkinderen iedere dag ervaren. Ik liep door het centrum van Kampala en hoorde een vreemd geluid. Ik wilde eigenlijk doorlopen, maar iets in mij zei dat ik op onderzoek moest uitgaan. Daar zag ik Sheillo liggen. Meer dood dan levend. Een klein hoopje van 7 jaar oud. Zij had het benauwd en had bijna geen kracht meer om te hoesten. Ik nam haar mee naar een dokter. Een dubbele longontsteking, ondervoeding en een veel te lage bloeddruk. Medicijnen, goede voeding, veel rust en veel liefde, daar gaat ze het mee redden zei de dokter. Van mijn laatste geld kocht ik medicijnen voor Sheillo. Geld voor de bus had ik nu niet meer. Zo wandelde ik 15 km met Sheillo in mijn armen naar de Victory Primary School. De andere kinderen zagen ons binnenkomen en ontfermden zich over Sheillo. Ze komt bij ons wonen, zei ik. Geef haar vooral veel liefde, dan knapt ze op. Sheillo is nu 9 jaar oud en zit in groep 4. Het gaat goed met haar. Ik denk nog vaak terug aan die lange wandeling met Sheillo in mijn armen.

Voor Sheillo zoeken we nog een sponsor. Voor 25 euro per maand kunt u die sponsor zijn. Of zoek en maatje en sponsor samen Sheillo. Een fijn leven en een mooie schooltijd gunnen we haar allemaal. Neem contact op met Anita Bellekom, anita_bellekom@hotmail.com. Anita is nu op weg naar Oeganda, u maakt haar enorm blij. Meer informatie kunt u ook lezen op www.runforrio.com.

(c) Run for Rio
  Wilt u dit project ondersteunen? Neem contact op met Anita en/of Laura

  • Contact:

  Neem voor meer informatie
  contact op met:
  Anita Bellekom
  tel.nr.06-57710456


  Neem voor meer informatie
  contact op met:
  Laura Hermans
  tel.nr.06-23007875