Home

Victory Primary School ProjectIk ben Patience Akech, een meisje van 7 jaar. Ik zit in Primary 2, in Nederland is dit groep 4. Het leukste op school vind ik rekenen, ik heb veel vriendinnetjes waar ik na school heel graag mee speel, springen vinden we erg leuk. Mijn beste vriendinnen zijn Sheillo, Deborah en Sasha, mijn favoriete kleuren zijn groen, geel en rood en mijn lievelingsdieren zijn katten, koeien en geiten. Later wil ik juf worden.Samen met de kinderen heb ik (Anita) het gehad over dromen, ieder kind heeft dromen. Voor heel veel van deze kansarme kinderen is het moeilijk om hierover na te denken, zij kijken eigenlijk niet verder dan morgen. Waar mag ik van dromen? Akech droomt ervan om een lieve dokter te worden, ze vindt het heel erg leuk om te leren en heeft er dan ook alles voor over om een goede studie te volgen en dokter te worden.

December 2018Akech is een heel lief meisje, ze doet het echt heel goed op school. Ze zit nu in groep 3 en doet het als een van de beste van de klas. Ze geniet van het leven, van school en van het spelen met haar vriendinnetjes. Spelletjes spelen en vooral springtouwen is haar favoriet!

Mei 2018

Straatkind aan het kruis genageld

Ze heette Destiny, ze was pas 3 jaar oud. Het was het jaar 2006. De ouders van Destiny werden vermoord door de rebellen van het Verzetsleger van de Heer. Destiny was één van de ruim 10.000 kinderen die op de vlucht sloegen. Na een 500 km lange tocht kwam ze in Kampala. Daar zwierf ze met andere kinderen door de straten. Ze zag er lief uit en kreeg dikwijls iets te eten. De andere straatkinderen wisten dat en stonden op de loer om het eten uit haar handen te grissen. Het was overleven voor al die kinderen. Destiny overleefde het niet.

Het is 5 uur in de middag. Hilton Achilla komt van het radiostation in Kampala. Op weg naar huis ziet hij een jong meisje dat bedelt om eten. Een vriendelijke man stopt in zijn auto. Het raampje gaat open, hij geeft het jonge meisje een pak melk. Als de man wegrijdt, springt er een ouder meisje uit de bosjes en pakt de melk af. Hilton loopt naar het meisje. Hoe heet je, vraagt hij. Ik heet Akech, meneer, zegt het jonge meisje. Hilton ziet dat het meisje erg verzwakt is. Hij twijfelt geen moment en zwaait naar een jongen met een Bodaboda (brommer die als taxi wordt gebruikt). Hij neemt het meisje in zijn armen en stapt achter op de Bodaboda. Hij laat zich vervoeren naar een klein soort van ziekenhuisje. Hij laat het meisje onderzoeken. Ze is vooral ondervoed, met de bijbehorende klachten. Hilton krijgt wat tips en ook wat medicijnen mee. Hilton neemt het meisje mee naar de Victory Primary School, waar hij meerdere straatkinderen onderdak verleent.

Akech is nu 8 jaar oud, ze zit in groep 3 van de Victory Primary School. Akech had geluk, waar Destiny dat niet had. De toekomst van vele straatkinderen is nog onzeker. Hilton Achilla helpt de straatkinderen. Run for Rio helpt Hilton. Op 7 april aanstaande vertrek ik (Anita Bellekom)samen met mijn vader op eigen kosten naar Oeganda om te ervaren hoe Hilton en de straatkinderen geholpen kunnen worden. U wordt via de Wassenaarse Krant op de hoogte gehouden. Wenst u de straatkinderen een hart onder de riem te steken, doe dan een donatie op NL57RABO0368010724 of sponsor een van de straatkinderen. Meer informatie kunt u vinden op www.runforrio.com/Victory.html

(c) Run for Rio
  Wilt u dit project ondersteunen? Neem contact op met Anita en/of Laura

  • Contact:

  Neem voor meer informatie
  contact op met:
  Anita Bellekom
  tel.nr.06-57710456


  Neem voor meer informatie
  contact op met:
  Laura Hermans
  tel.nr.06-23007875