Home

Victory Primary School Project

Ik ben Norah Nakayiza, een meisje van 9 jaar. Ik zit in Primary 4, in Nederland is dit groep 5. Het leukste op school vind ik computerles, samen met mijn vrienden en vriendinnen speel ik vaak voetbal. Mijn beste vriend is Ben, mijn favoriete kleur is rood en mijn lievelingsdier is een leeuw. Later wil ik verpleegster worden.Samen met de kinderen heb ik (Anita) het gehad over dromen, ieder kind heeft dromen. Voor heel veel van deze kansarme kinderen is het moeilijk om hierover na te denken, zij kijken eigenlijk niet verder dan morgen. Waar mag ik van dromen? Norah haar droom is dokter worden, om mensen beter te maken.

Ook hebben we het erover gehad wat Victory ze geeft of wat ze leuk vinden op school. Norah vindt het beste aan Victory dat er hele goede leraren zijn.

December 2018

Norah is een schatje, altijd lief voor iedereen. Ze helpt alle kinderen als het nodig is en is heel beleefd. Norah zit nu in groep 5 en doet het erg goed. Ze is erg serieus en vindt leren erg leuk. Maar als je haar ziet heeft ze altijd een hele mooie lach op haar gezicht!

Mei 2018Engelen Voor Straatkind Norah

Ze was pas 7 jaar. Ze had de hoop op een gelukkig leven opgegeven. Ze had zelfs de hoop op het in leven blijven opgegeven. Ze woonde op straat in Kampala. Sliep vaak onder een afdakje waar meer kinderen lagen. Ze had al veel andere kinderen ziek zien worden. Die waren dan plotseling weg en kwamen nooit meer terug. Norah had veel pijn, haar buik was flink opgezwollen. Ze was zo ziek en ze had zo veel pijn, dat ze het knagende gevoel van honger, wat ze iedere dag had, niet meer voelde. Norah viel in een diepe slaap.

Zo vond ik, Hilton Achilla, haar op één van mijn tochten door de straten van Kampala. Ik had eten bij me, maar ik kreeg haar niet wakker, ze was in een coma geraakt. Ik nam haar direct mee naar het ziekenhuis, waar ik de doctoren goed ken. Ze was ernstig ondervoed en had bloedarmoede. Met de juiste medicijnen en voldoende en gevarieerd eten is dat eenvoudig te voorkomen. Norah herstelde snel, ze werd de lieveling van verschillende doctoren. Ze mocht van niemand terug naar de straat. Ik dacht diep na, ik had al veel kinderen van de straat meegenomen naar de school, eigenlijk was er geen plek meer om te wonen. Toen voelde ik een kleine kinderhand mijn hand vastpakken. Norah zei: ik dacht dat ik dood was, ik zag overal engelen, zij zeiden dat ik gelukkig zou worden, zij zouden mij helpen en mij beschermen. Toen werd ik wakker en jij zat op mijn bed. Jij bent mijn engel, mijn redder. Ik hoefde niet lang na te denken, waar plek is voor 30 straatkinderen is altijd plek voor eentje meer. Zo zijn we gegroeid naar de opvang van 57 kinderen van de straat. Gifty, het eerste kind wat ik meenam van de straat, gaat nu naar de universiteit. En dat kan door uw hulp. Héél, héél veel dank daarvoor. Ook veel dank aan Anita en aan iedereen van Run for Rio. Zij gaan ons helpen om een nieuwe school en een nieuw opvanghuis te bouwen. Daarmee kunnen we nog veel meer kinderen van de straat een kans geven op een gelukkig leven. Meer informatie over de Victory Primary School en over de (wees)kinderen die daar wonen, kunt u vinden op www.runforrio.com.

(c) Run for Rio
  Wilt u dit project ondersteunen? Neem contact op met Anita en/of Laura

  • Contact:

  Neem voor meer informatie
  contact op met:
  Anita Bellekom
  tel.nr.06-57710456


  Neem voor meer informatie
  contact op met:
  Laura Hermans
  tel.nr.06-23007875