Home

Victory Primary School Project

Ik ben Gloria Achilla, een meisje van 12 jaar. Ik zit in Primary 5, in Nederland is dit groep 7. Het leukste op school vind ik scheikunde, buiten schooltijd dans ik heel graag en speel ik met mijn vrienden. Mijn beste vriendin is Anita, mijn favoriete kleur is oranje en mijn lievelingsdier is een koe. Later wil ik heel graag juf worden.Samen met de kinderen heb ik (Anita) het gehad over dromen, ieder kind heeft dromen. Voor heel veel van deze kansarme kinderen is het moeilijk om hierover na te denken, zij kijken eigenlijk niet verder dan morgen. Waar mag ik van dromen? Gloria droomt ervan om dokter te worden omdat ze andere mensen een goed leven wil geven. Ook zou ze heel graag een eigen comedy willen schrijven, in het acteren kan ze haar emoties goed uiten.

Ook hebben we het erover gehad wat Victory ze geeft of wat ze leuk vinden op school. Gloria houdt van Victory, ze is hier thuis. Ze helpen haar met haar toekomst.

December 2018

Ik heb Gloria gevonden in een vuilniszak op de vuilnisbelt

Ze was pas 4 of 5 jaar oud, haar geboortedatum zullen we nooit weten. Was het geluk, was het God, ook dat zullen we nooit weten. Haar geboortenaam al evenmin, ik noemde haar Gloria.

Het was 11 juni 2011. Ik kwam van mijn vrijwilligerswerk als presentator van een radioprogramma. Ik vertel in dit programma over het leven van straatkinderen. Op weg naar mijn huisje kwam ik langs de vuilnisbelt van Kampala. Ik hoorde een vreemd geluid komen uit een vuilniszak. Het klonk als het blaffen van een hond. Ik opende de zak en zag een van angst bibberend kind. Ze lag in haar eigen ontlasting. Een slachtoffer van de op dat moment heersende cholera epidemie. Dat was waarschijnlijk ook de reden dat veel mensen met een grote boog om de zak heen liepen. Ik twijfelde geen seconde en nam het kind mee naar de kliniek, waar ze de armen helpen. Ze mocht er blijven, omdat ze mij kennen. Ik kom daar met alle straatkinderen. Nu was het mijn taak om geld bij elkaar te krijgen om het leven van Gloria te redden. Wonder boven wonder kwam Gloria er weer bovenop. Na ruim een maand werd ze uit de kliniek ontslagen. Ik nam haar mee naar mijn Victory Primary School, waar de andere kinderen haar met gejuich ontvingen.

U leest één van de boeiende verhalen van Hilton Achilla. Een gelovig man, die iedere dag klaar staat voor de straatkinderen in Kampala, de hoofdstad van Oeganda. Anita Bellekom heeft zijn pad gekruist en wil de straatkinderen helpen. U kunt sponsor worden van een eigen kind. Anita heeft al 4 sponsors, wordt u de volgende? Met 80 eurocent per dag geeft u een kind een eerlijke en gelukkige toekomst. Ook éénmalige hulp is van harte welkom . We sparen voor de bouw van een nieuw huis voor de kinderen, omdat ze uit het huidige huurpand moeten vertrekken. Twijfel niet, stuur een app, bel (0657710456) of mail anita_bellekom@hotmail.com.

(c) Run for Rio
  Wilt u dit project ondersteunen? Neem contact op met Anita en/of Laura

  • Contact:

  Neem voor meer informatie
  contact op met:
  Anita Bellekom
  tel.nr.06-57710456


  Neem voor meer informatie
  contact op met:
  Laura Hermans
  tel.nr.06-23007875