Home

Victory Primary School Project
Ik ben Emanuel Olanya, een jongen van 11 jaar. Ik zit in Primary 5, in Nederland is dit groep 7. Het leukste op school vind ik rekenen, mijn beste vriend is Charles, mijn favoriete kleur is rood en mijn lievelingsdier is een tijger. Later wil ik heel graag bankmanager worden. Wat ik jullie mee wil geven, houd van elkaar en zorg goed voor elkaar.Samen met de kinderen heb ik (Anita) het gehad over dromen, ieder kind heeft dromen. Voor heel veel van deze kansarme kinderen is het moeilijk om hierover na te denken, zij kijken eigenlijk niet verder dan morgen. Waar mag ik van dromen? Emanuel droomt ervan om profvoetballer te worden, omdat dit zijn grootste talent is en omdat je er veel geld mee kan verdienen. Samen met zijn vrienden is hij al heel goed aan het oefenen, hebben ze geen les dan zie je de jongens voetballen.

Ook hebben we het erover gehad wat Victory ze geeft of wat ze leuk vinden op school. Emanuel vindt Victory een goede school en heeft hier heel veel vrienden!

December 2018

Olanya Emanuel achtervolgde me

Het was 4 maart 2013. Ik slenterde door de straten van Kampala. Waar mijn schaduw ging, ging ook een andere schaduw. Iedere keer als ik omkeek, zag ik dat ik alleen was. Maar ik voelde dat ik niet alleen was. Daar stond hij opeens voor mijn neus. Een klein ongewassen ventje, voor de duvel niet bang. Ik vroeg hem wat hij hier deed. Ik woon hier, zei hij. Waar, vroeg ik. Hier hield hij vol. Hier op de straat? Hoe kom je hier, dat wist hij niet. Hoe oud ben je, dat wist hij niet. Waar is je familie, dat wist hij ook niet. Een raadsel, een kind van de straat. Heb je geld voor mij, vroeg hij, of iets te eten. Ik keek hem aan en vroeg: “wil je een paar shilling of wil je met mij mee naar school”. Hij keek me in de ogen, pakte mijn hand en zei resoluut “naar school”. Hij heeft mijn hand nooit meer losgelaten. Een prachtig mannetje die iedere dag geluk uitstraalt. Hij doet het erg goed op school en ontwikkelt zich naar een liefdevol mens.

Hilton Achilla is een warm mens. Olanya is één van de 56 straatkinderen, die hij opvangt op het terrein van “zijn” Victory Primary School in Kampala in Oeganda. De school en het opvanghuis zijn gevestigd in gehuurde ruimtes, waar Hilton en de kinderen binnen 2-3 jaar uitmoeten. Run for Rio steunt dit project en gaat sparen voor de aankoop van grond en de nieuwbouw van de school en opvang voor straatkinderen. Help de straatkinderen in Kampala, stort uw bijdrage op NL57RABO00368010724 of NL21INGB0000193157 t.n.v. Run for Rio o.v.v. project Oeganda. Meer informatie kunt u vinden op www.runforrio.com.

(c) Run for Rio
  Wilt u dit project ondersteunen? Neem contact op met Anita en/of Laura

  • Contact:

  Neem voor meer informatie
  contact op met:
  Anita Bellekom
  tel.nr.06-57710456


  Neem voor meer informatie
  contact op met:
  Laura Hermans
  tel.nr.06-23007875